O blogu i stranici

Inspiraciju za ime ove stranice sam dobio čitajući jednu knjigu o jednoj organizaciji koja se je bavila nekom borbom protiv nadnaravnog. Ne neću pisati na ovim stranicama o nadnaravnom ili inim temama. Niti se želim baviti tim nadnaravnim stranicama. Već se želim baviti temama iz stvarnog i svakodnevnog i običnog svijeta i života koji okružuje mene i sve oko nas. Ponajprije o stvarima koje me interesiraju. A trenutno su to fotografija, književnost, pronalazak posla i slične teme. Naravno kako će se razvijati ovo moje znanje iz područja web dizajna i sličnih područja, tako se nadam da će se razvijati i ova stranica.

Malo bih pokušao da objasnim zašto sam odabrao ovaj naziv (ili ime; nazovite to kako želite). Naime, kako sam u zadnjih nekoliko godina postao,  ako tako smijem se izraziti, strastveni ljubitelj čitanja knjiga i romana, tako sam jednom prilikom u gradskoj knjižnici naišao na knjigu “Odjel 19”. U ovoj knjizi ili bolje reći romanu priča se o ovom tajnom odjelu u Engleskoj, koji je poznati i pod imenom “Crna svijetlost”, bavi borbom protiv vampira. Te me je to ime tijekom čitanja tih triju knjiga zainteresirao taj naziv tog odjela. I tijekom čitanja sve mi se je više počeo sviđati ovaj naziv. Te sam tijekom čitanja tih knjiga razmišljao koliko bi bio dobar naziv i mojoj nekoj web stranici ili blogu ili nečem drugom. I nekako mi se je ipak sve više svidio taj naziv, te sam se odlučio da taj naziv ili ime iskoristim i za moje web stranice.

Naravno, ja se ne ću baviti u ovom blogu, a i na web stranici koje sam počeo kreirati ovdje, vampirima ili nečim drugim nadnaravnim. Jer to me uopće ne zanima. I nemam namjeru da se ikada počnem baviti tim stvarima. Već se želim ovdje pokušati posvetiti svakodnevnim i sličnim problemima sa kojima se susrećem u svakodnevnom životu. Ponajprije pokušaju prezentiranja sebe kroz web dizajn i učenju korištenja programa za web dizajn, a jedan od tih programa jest i ovaj WordPress. I pokušati steći neko znanje u dizajniranju web stranica, ma koliko je to teško ili lako. A i pomalo me već duže vrijeme interesira web i grafički dizajn. I u kojem se želim okušati. Ma koliko god da je konkurencija velika.

Riječi crna svijetlost nema nikakve veze sa nadnaravnim, naprotiv zapravo te riječi su vezane uz pojam svjetlosti u fizici. Prema onom što sam malo surfajući našao na mreži svih mreža Internetu, i koliko mi je znano iz fizike, svijetlost je dio znanosti u fizici i ove riječi sam izabrao ponajviše iz tog razloga. Stoga ove riječi povežete ponajviše sa fizikom i nikako drugačije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s