Prijateljstvo sa knjigom

U mladosti nisam bio neki ljubitelj čitanja knjiga. I ako sam ih čitao, onda je to bilo iz čiste potrebe da napišem zadaću iz lektire koju sam imao napisati za školu. I tako sam propustio u mladosti jedno lijepo razdoblje uživanja čitanja knjiga. Tek kasnije, sada kada sam ušao u nekakvo srednje doba života, shvatio sam koliko sam izgubio u mladosti. I koliko je divno to druženje sa knjigom. I koliko sam lijepih trenutaka izgubio u mladosti iz tog prijateljstva sa knjigom. I zbog čega mi je sada žao i nekako nastojim da nadoknadim to izgubljeno vrijeme i postao sam strastveni ljubitelj čitanja knjiga, posebice romana raznih tematika.

Nadam se da mogu se opisati kao neki strastveni ljubitelj čitanja knjiga. Jer nekako ne može mi proći dan ako ne pročitam barem nekoliko stranica ili jedno poglavlje knjige. I ako to ne uradim osjećam se nekako ispraznim, golim. I kao da mi niej dan prošao ako nisam nešto pročitao.

Ovo druženje sa knjigom nazivam i prijateljstvom, jer to i jeste neprocjenjivo prijateljstvo. Neprocjenjivo prijateljstvo koje se riječima ne može opisati, već jednostavno doživjeti i živjeti. I dok to ne doživiš ne možeš shvatiti koliko ono vrijedno može biti. Jer knjiga je iskreni prijatelj, koji te odvodi u jedan predivan svijet mašte, prošlosti i budućnosti. U jedan predivan svijet znanja koje knjiga zna pružiti na jedan poseban način. Ne tvrdim da i na ostale načine se može steći korisno znanje. Ali ipak, knjiga je nešto posebno. I to treba cijeniti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s