Promjena ili ne???

Nekako u zadnje vrijeme inspiraciju za pisanje tema i tekstova za svoje blogove dobivam uglavnom navečer. Imam dojam da je u zadnje vrijeme večer najbolje doba kada mi ide pisanje. Mada i ovaj puta ne znam što ću sve napisati u ovom tekstu. Ali nadam se da će ispasti nešto dobro od njega i da čete ga pročitati.

Sutra je novi radni tjedan. I sve je bliži dan kada mi istječe ugovor u sadašnjoj firmi u kojoj radim. Trenutno radim kao skladištar u jednoj varaždinskoj firmi. Ne ću navoditi njezino ime, jer mi nisu platili propagandnu poruku. I kako vrijeme ide, a pogotovo nakon dobivanja plače prošli tjedan, nekako sve više naginjem k tome da ne potpišem novi ugovor. Jer plača je uvijek nekako ista, a posao sve naporniji. Kako fizički, tako i psihički. A da ne pišem o nekim međuljudskim odnosima. I sve to pomalo me tjera da napustim ovaj posao.

Znam da nije pametno da pišem o poslu u firmi, jer bi mogao da pročita ovaj tekst i moj poslodavac. Ali riskirati ću. Sa nadom da ga ne će pročitati. Nikad nije pametno pisati o poslu i firmi u kojoj radiš, jer poslodavac može tko zna kako shvatiti napisani tekst. I onda se moraš suočiti sa posljedicama. Koje znaju biti svakakve.

Ovaj posao skaldištara i nije tako loš, nemam se na njega što žaliti. Ali plača nije nikakva, i zbog nje ne znam jeli vrijedan truda. A i neke kolege na poslu su takve kakve i jesu. I sa kojima nije baš najbolje raditi. I koji se nisu baš spremni mijenjati. A o ostalom da ne pišem. I bolje je da ne pišem, jer samo će mi živci još više stradati.

O odlasku negdje u inozemstvu ne razmišljam. Mada bih tamo možda bolje prošao što se posla tiče. Ali ušao sam u neku fazu života u kojoj mi je drag moj rodni grad. U mladosti sam maštao da odem negdje u Ameriku da radim. Bio sam njome zadivljen. Ali sada, kada sam u nekoj srednjoj dobi, nekako mi je ipak drag ovaj rodni grad i kraj u kojem sam odrastao. Mada nije ono što smo očekivali prije jedno 25 godina i više. Ali ipak ne znam što bih napisao.

Ali što god da je u pitanju, izgleda da je opet došlo vrijeme za neke promijene u poslovnom okruženju. I mnoge opcije su u pitanju. Čak i ona opcija za otvaranje vlastitog posla. Ali što god da bude, nadam se da će na kraju ispasti dobro.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s