Repka

Ovih dana je počelo nogometno prvenstvo u nogometu u Rusiji. I time je počelo novo ludilo oko nastupa Hrvatske reprezentacije na ovom mundialu. Jučer je konačno nastupila i naša repka. I nakon što smo svi živjeli u brizi oko tog nastupa i da li će pobijediti ili ne, naši nogometaši su uspjeli pobijediti. Nadam se da su tom pobjedom prekinuli ono prokletstvo koje je trajalo godinama, u kojem nikako nisu mogli pobijediti prvu utakmicu na prvenstvo. A jesu li ili ne, pokazat će utakmice koje slijede. Nekako ne volim da se diže ta neka euforija oko tog navodnog prokletstva i da ćemo sada lakše. I razvijanju raznih analiza ili slično. Više volim da idemo iz utakmice u utakmicu, da se za svaku utakmicu pripremamo što je najbolje moguće. Da idemo korak po korak.

Nisam neki ljubitelj nogometa, a i sporta uopće. Nekako mi je praćenje nogometa zgadilo ponašanje jednog vrlog gospodina, koji je na nekoj čelnoj poziciji Dinama. I koji je nedavno ne pravomoćno osuđen u nekom sudskom procesu. I zbog njega sam dosta zamrzio praćenje nogometa posebno. Mada se trudim da nekako pratim rezultate nekih utakmica i sportova. Ali nekako u zadnje vrijeme me ponovo nešto vuče da počnem pratiti sport. Jer pomalo uviđam koliko propuštam. Ipak nije tako loše u njemu.

Možda me je odvuklo od praćenja sporta prevelika profesionalizacija sporta, posebno nogometa. Dok su neki drugi sportovi previše zanemareni. Da sportaši žive na rubu egzistencije. A i odvuklo me je od sporta i ona čar i želja da se čovjekom bavi sportom iz nekog gušta i ljubavi prema sportu i postizanju sportskih rezultata. Te rješavanju nekih zdravstvenih problema.

Ali unatoč svemu, ipak što god bilo, nismo svi isti. Neke sport zanima, neke ne. Jer ipak nije sve u sportu i sportskom duhu. Znam, znam sport može da ojača čovjeka, ne samo fizički, već i psihički. Može da izgradi čovjeka. Ali vjerujem i nadam se da i mnoge druge stvari mogu da isto tako čovjeka izgraditi. Možda sam u krivu, ali to je samo moje skromno mišljenje, sa kojim se drugi ne moraju složiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s