Pritisak

Ušao sam u drugi tjedan rada na novom poslu i radnom mjestu. Radi se o trgovini prehrane. Posao nije tako loš i ne bih se žalio na njega. Ali, uvijek postoji ovaj ali, u ovih desetak dana sam uvidio da ipak nisam za ovaj posao i radno mjesto. Trgovina prehrane je najteži posao u trgovini. Na žalost nisam radio u puno trgovina. Uglavnom sam do sada radio u trgovini tehničke robe, te sanitarije i kupaonske opreme. I od svih tih trgovina u ovoj trgovini prehrane mi je za sada najteže raditi. Glavni problem je u mojoj brzini rada. Ne mogu se pohvaliti svojom brzinom rada. Tako da zbog toga imam problema da se šefovi ljute na mene. Što i nije neka novost, jer gdje god da sam radio, imali su prigovore na moju brzinu rada.

I svugdje sam se suočavao sa time kako da riješim taj problem. Kako da se ispravim i natjeram da brže i bolje radim. Dijelom iz razloga što se sve teže nosim sa tim kritikama oko moje brzine rada, dijelom i iz razloga što želim da budem bolji. Ne želim da udovoljavam šefovima, jer oni uvijek nađu neke zamjerke, već iz razloga što želim da zadržim neki svoj unutarnji mir. Mir koji čovjeku puno znači. Da sačuvam svoje zdravlje. Koje je najvažnije u životu. Jer ipak na kraju krajeva čovjek ne zna koliko i dokle će raditi.

Umjesto da poradim na tome da ispravim svoje greške na poslu, ponovo razmišljam da promijenim posao i firmu. Jer ne mogu se nositi sa tim stresom i očajem oko mog lošeg rada. A to nije baš uvijek najbolje rješenje. Dobro, možda u ovom sadašnjem poslu je rješenje. Ali u nekom drugom poslu ipak možda i nije.

U svom poslovnom životu, promijenio sam mnogo posla. I kako vrijeme ide i što sam više poslova promijenio, to više se pokazuje koliko se je rad na poslu promijenio. Pri tome mislim na pritisak koji se vrši na radnika u obavljanju svog posla. Možda sam u krivu, ali ipak sve je više tog pritiska na radnika od strane poslodavca. Da sve više radnika je prisiljeno tražiti neku medicinsku pomoć.

I pri tome se pitam kako onda da čovjek ostane normalan u ovakvoj poslovnoj atmosferi. Priznajem da nisam savršen, a opet znam da mogu i ja bolje. Možda sam do sada uvijek naletio na takve poslove u kojima se nisam našao. Možda je i problem u nečem drugome. Ali što god da je u pitanju, ipak i ovaj puta ću morati pokušati pronaći neko rješenje.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s