Lavanda i smilje

Nakon što sam u utorak posisao onaj pužomor, u srijedu sam naišao na velike sluzne tragove. Pa vjerujem da po tom tragu da su puževi imali opet manevre. I da ih je dosta nastradalo. Te se nadam da je jedan dio dosta uništeni. Pa ću jednom prilikom morati još jednom da ponovim taj postupak.

I danas me je opet kiša prevarila. Prema prognozi najavljivali su da bi kod nas u Varaždinu mogla padati kiša. A i kako sam vidio na nebu, bilo je dosta oblačno, kao pred kišu. Pa sam se nadao i bojao da ne bi ništa mogao obaviti na vrtu. Ali na kraju opet ništa od kiše. Pa sam propustio priliku da polijem vrt. Ali barem sam očistio jednu gredu od raznog korova. A i malo sam dao više prostora nekim batonikama, lavandi i smilju da se lakše razvija. Jer želja mi je da vidim kako će mi ta lavanda i smilje uspijevati na vrtu. Pa ako ću sa njima imati uspjeha, posaditi ću još tih sadnica. Sa nadom da će mi uljepšati vrt.

Već dugi niz godina mi je želja da pokušam uzgojiti lavandu na vrtu. Pa sam se ove godine odvažio i nabavio jednu. Te je posadio u vrtu, da vidim kako će se primiti i razvijati. I za sada se dobro drži. I već polako je počela da razvija neke nove grančice. Tako da me veseli ta novost. Jer to mi je znak da se je dobro primila. A kako će dalje biti sa njom, još ću vidjeti idućih mjeseci i godina. Inače, u lavandi ima nešto lijepo, magično i čarobno, posebno u njezinoj ljepoti i mirisu. Što me je privuklo toj biljci. I zbog čega sam je odlučio pokušati uzgojiti i uzgajati na vrtu.

A i kod smilja je ista situacija. Ista neka predivna ljepota, koja me k toj biljci vuče. Pa sam se i nju odvažio da pokušam uzgojiti. A koliko ću imati uspjeha, vrijeme će pokazati i nadam se da ću jednog dana podijeliti sa vama.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s