Kreativnost

I dalje čitam ovu knjigu „Sluge palih Bogova”. I dalje sam zadovoljan sa ovim romanom. Koji je pun zapleta i obrata. Te jedva čekam da ovaj roman pročitam do kraja, da vidim kako će završiti. Te da li su glavni pozitivci uspjeli spriječiti u naumu da ubojica dovrši svoj posao.

Neizmjerno uživam u čitanju ovog romana, jer me odvodi u jedan svijet koji nema veze sa stvarnosti. I na taj način mi pomaže da se opustim ina trenutak zaboravim na probleme u stvarnom životu. Isto je i sa svakom drugom knjigom ili romanom. A da ne pišem o tome koliko se može naučiti iz knjiga i romana. Pogotovo to čitanje može obogatiti naš rječnik i izražavanje u govoru i pismu.

Također sam zadnjih nekoliko tjedna obnovio jedan hobi, izrada goblena. Znam da je za mene kao muškarca neobično da se bavim ovim hobijem, ali to ne bi smjelo biti neka predrasuda. Jer izrada goblena je jedan predivan hobi u kojem se može izraziti jedan oblik kreativnosti.Kreativnost kroz raznobojne konce, sa kojima možete na tkanini izraditi sliku neke životinje ili pejzaža ili portret ili što li već. I na taj način stvoriti jedno umjetničko djelo. Jer svaki goblen na kraju ispadne drugačije. I jedna predivna slika izrađena koncem i tkaninom.

A i razlog zašto sam se odlučio na izradu goblena, jer tako mogu pokušati napraviti ili izraditi jedan oblik slike. Pošto mi ruka nije za crtanje ili neki drugi oblik likovne umjetnosti, u ovoj izradi goblena sam se najbolje za sada našao. I za sada mi najbolje ide. Jer oduvijek sam nekako volio umjetnost. I divio sam se i još uvijek se divim likovnim umjetnicima kako imaju taj dar da sa vodenim bojama ili temperama ili olovkom ili čime sve još mogu na komadu papira izraditi jedno predivno umjetničko djelo. Ta sposobnost tih ljudi da na taj način izraze svoju kreativnost mi je bila jedna misterija. Misterija koju nikad ne ću razumjeti.

Umjetnost,bilo likovna, bilo kiparstvo ili ona izražena pisanom riječi je nešto predivno što treba cijeniti uživati u njoj. Umjetnost je izum koji je čovječanstvu donijela nešto plemenito i uzvišeno što se je čovječanstvu moglo dogoditi.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s