Sjetva i sadnja

Ovih dana sam dosta u nekoj sadnji i presađivanju. Na vrtu presadio većinu ruža, a i ono sjeme paprike izgleda polako je počelo nicati. A danas sam uspio da posadim neke koštice od palmi. Sa nadom da će mi jednog dana uspjeti izrasti iz njih neke palme.

Nakon skoro jedno tjedan dana nešto je počelo da izlazi iz onih čašica u koje sam posijao ono sjeme crvene paprike. Polako i stidljivo. Na žalost nije baš u svima počelo izlaziti, ali bude i iz ostalih uskoro valjda počelo. Tako da sad jedva čekam da vidim kako će sad te slabašne biljčice da napreduju i razvijati se. Nekako mi je baš zanimljivo da promatram te slabašne biljčice kako napreduju. I kako rastu. I iz njih se razvijaju predivne stabljike i na kraju ukusni plodovi.

Danas sam u neke male jogurtove čašice posadio koštice datulja. Koje sam našao u datuljama jučer nakon što sam si ih pojeo. Jedan od mojih hobija je i uzgoj tih nekih palmi iz koštica datulja, koje u zadnje vrijeme pokušavam ponovo pokrenuti i obnoviti sa uzgojem. Ne znam kako bih opisao riječima koliko su mi te palme predivne. I ne znam što me je privuklo njima. Ali su mi predivne. I nastojim ih uzgajati.

A ovih dana sam konačno uspio da presadim većinu ruža na vrtu. Sa nadom da će im biti bolje na ovom novom mjestu. I da ću ih tako lakše uzgajati i brinuti se o njima. A i da će mi jednog dana svojim predivnim cvjetovima uljepšati vrt. Jer ruža je kraljica cvijeća i vrta. Koja svojom ljepotom i mirisom oplemenjuje vrt i mjesto gdje raste.

Svakim danom je vrijeme vani sve ljepše i priroda se budi. Pa i ja polako se budim iz zimskog sna i na vrtu i kod kuće polako sve više pokušavam nešto uraditi na vrtu i kod kuće uzgojiti neke palme i povrće za vrt. A i neke kaktuse razmnožiti. Jer to me nekako smiruje i ispunjava. Jer ima nešto u tim biljkama da čovjeka daruje svojom ljepotom i brigom.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s