Biti uporan

I tako ja mučim muku sa poslom i borbom da dobijem i pronađem neki posao već godinama. Ako ga i dobijem, još brže ga i izgubim.

Na žalost, u prijašnjem poslu nisam želio i tražio bolovanje i bolest. Jer mi nije trebala još ta muka po pitanju bolesti i bolovanja. Ali ipak me je pogodila ta neka bakterija, koju sam dobio na poslu. Jer ta bakterija je vezana uz to neko meso. I morao sam je nekako tamo dobiti, unatoč mnogim mjerama opreza. Ali što ću sad, kako je došlo, tako je i prošlo. I nije mi drugo preostalo nego da se bacim u potragu za drugim poslom. Za kojeg se nadam da će se brzo pojaviti.

Jer evo gotovo da ne prođe tjedan, a da ne budem na nekom razgovoru za posao. I samo je pitanje vremena kada će se zalomiti mi prilika da negdje počnem raditi. I onda će si trebati dati truda da se dokažem da me zadrže što duže na tom poslu. Što bih jako volio, jer biti ovako bez posla i na socijali nije rješenje. Već vegetiranje. A dok radiš imaš barem neke šanse da i zaradiš i da nekako pokušaš preživjeti sa tom bijedom od plače.

Pišem bijedom od plače, jer to i jest, bijeda i sramota od plače. Koja nije dovoljna da preživiš do iduće plače. A kamoli da se upusti u nešto više. U neku investiciju oko uređenja stana u kojem živiš. Ako imaš tu sreću da živiš u nekom svom stanu i nisi podstanar.

Poput mnogih sugrađana i ja sam razmišljao o odlasku u inozemstvo. Ali nakon nekog vremena razmišljanja zaključio sam da nisam za to. U svojim godinama da krenem iznova u nekom novom društvu, mjestu ili državi, koja je sasvim drugo od mjesta u kojem trenutno živim. Te da tamo počinjem graditi život iznova, i sve iznova počinjem raditi. To nije za mene. Mada bi mi možda bilo lakše i drugačije, ali ipak otići negdje gdje ne poznaš nikoga i ništa, to nije za mene. Možda sam u krivu, možda u pravu, to sami procijenite.

A da krenem u neki svoj posao, da pokrenem neki svoj posao je opet druga priča. Jer pokrenuti posao u ovakvoj atmosferi koju stvara ova naša vrla vlada je ravna ludosti. I od same pomisli na takvo što već stvara neko stanje ludosti kod čovjeka.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s