Akvaristika

Još se bavim

Priznajem da se baš ne trudim pisati tekstove za ou stranicu o akvaristici, a niti održavati ostale stranice. I nikako da se trgnem u ovih nekoliko mjeseci. Ali nadam se da će se i to popraviti. Još uvijek imam ovaj akvarij od 40 litara. U međuvremenu sam uspio da dovršim cikliranje, bar se nadam da je to bilo cikliranje.
A cikliranje je postupak kojim se u akvariju nastoje stvoriti uvjeti za život ribica, te da se stvore one dobre bakterije koje pomažu u održavanju i životu akvarija. Barem sam ja tako shvatio taj pojam cikliranja.
Također broj ribica se povećao, ali na žalost ona prva zlatna ribica je uginula nakon nekoliko mjeseci od nabavke tog akvarija. Ali sam u međuvremenu si nabavio tri karasa i neku ribu čistačicu. I sve tri su za sada još žive. A i ona biljka isto, mislim da se zove anubias ili tako nekako.
Za početak je dovoljno, barem po mojem mišljenju. Jer još uvijek sam novi u tom hobiju akvaristike. Barem ja tako mislim. I trebati će mi još puno vremena da naučim sve što je potrebno oko održavanja akvarija. Ali me gubim nadu, jer treba biti uporan u učenju i izmjenjivanju iskustva sa iskusnijim akvaristima. Na Facebook-u sam član jedne grupe u kojoj možete izmjenjivati iskustva. Tako da i kroz tu grupu pokušavam steći isto nekog znanja.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se…
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Zašto akvaristika?

Dugo sam želio imati nekog svog ljubimca. I dugo sam razmišljao kojeg ljubimca da si nabavim. Kako volim i pse i mačke i ptice i ribice, nisam mogao se odlučiti koju od tih životinja da si nabavim. Kako živim u stanu, a i tijekom dana me dosta nema kod kuće, na žalost psa i mačku nisam si mogao priuštiti, jer traže nešto više pažnje nego ribice. Mada i one traže neku svoju pažnju i brigu. Tako je odluka pala na ribice.

Svoje prve ribice nabavio sam si prije nekoliko godina. Ali kako nisam imao nikakvog iskustva, na žalost zbog toga su mi sve uginule. I to me je dosta razočaralo, da sam odustao od držanja ribica u akvariju. Ali želja je u meni i dalje tinjala. Te sam ponovo prošle godine si nabavio ponovo jednu zlatnu ribicu, koja isto dugo nije preživjela. Što je bilo još jedno razočarenje, koje me ipak nije omelo u naumu da ipak imam ribice za ljubimce. I nakon nekoliko mjeseci istraživanja i proučavanja o akvaristici, polako sam krenuo u te vode akvarija i malih ribica.

Kako nisam imao veći akvarij, morao sam si kupiti novog i većeg. I nakon nekoliko mjeseci potrage, negdje krajem lipnja sam si nabavio akvarij od 40 litara i polako počeo ga uređivati. I konačno, prije jedno tjedan dana konačno u taj akvarij stavio zlatnu ribicu koju sam si ponovo nabavio u međuvremenu. A prije jedno tjedan dana nabavio sam još jednu ribicu i neku biljku koju sam posadio u taj akvarij. Te time polako krenuo u vode akvaristike i tog predivnog svijeta akvarija i ribica.

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Prvi koraci

Negdje krajem Lipnja sam kupio taj veći akvarij od 40 litara. I prema onom što sam pročitao tekstovima o akvaristici, a i knjigama potrebno je bilo prvo uraditi cikliranje akvarija. Naravno, kako nisam baš želio koristiti puno kemije (ako te pripravke smijem tako nazvati) posegnuo sam jednom triku, da sam ubacivao na prahno tu hranu. Sa ciljem da se stvore u akvariju dobre bakterije. Jedino što sam koristio jedan pripravak za start akvarija. I za to je potrebno prema savjetima koje sam pročitao, bilo potrebno oko dva tjedna. I tako sam ga držao tih dva tjedna i konačno u taj akvarij smjestio prvu zlatnu ribicu koju imam već mjesecima. A tjedan dana nakon toga i drugu ribicu, paločinku sa biljkom anubias. A ovih dana sam si nabavio i dva karasa. I time, nadam se dobro završio cikliranje. Mada sam pogriješio možda što odmah nisam stavio i biljku, ali kako imam još uvijek malo iskustva oko održavanja akvarija i još uvijek se učim oko tog održavanja, moguće je da ću imati naknadno problema. Sa kojima ću se morati suočiti kada dođu.

Tako da sam sada dosta sretan što polako započeo svoj prvi akvarij. Jer u ovo vrlo kratko vrijeme dosta sam zavolio taj novi hobi. I uvidio da je to lijep hobi i da uz puno truda i učenja mogu stvoriti jedan lijepi svijet u tom akvariju. Mada ću morati uložiti puno truda i učenja oko održavanja i brige oko tog akvarija, nadam se da ću s vremenom jedan lijep eko sustav u njemu.

Lijep pozdrav

Crna svjetlost

Oglasi
Lisa Jakub

Writing about what happens when we stop acting

draw and shoot

Shooting photographs, drawing lines...

medievalbooks

Erik Kwakkel blogging about medieval manuscripts

Writers for Calais Refugees

Reception conditions for the refugees in Calais are worsening and there is an increasing death toll of refugees attempting to cross the channel from Calais to Dover. People are getting together all over the UK to send basic aid, that is not being provided in the holding camp in Calais. Writers are in the unique position to be able to express their concerns about the situation that the state does not seem to share.

busy mockingbird

a messy collection of art projects, crafts, and various random things...

The Fujifilm Blog

We love pictures, like you!

The Insatiable Traveler

Live Your Life. Embrace Adventure. World Travel | Award-winning Photography| Inspiration | Tips

Matrix World

U potrazi za Znanjem i Istinom

Svjedočanstva & Vjera

Bez svjedočanstva nema vjere

CRTICE IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

Poezija i proza su riječi koje dolaze iz najskrivenijeg kutka ljudskog bića... @Copyrights by D.HORVAT

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

KNJIŠKI frikovi

Mi smo Frikovi! Iz različitih smo gradova – Bjelovara, Rijeke, Zadra, a pored toga što smo svi tinejdžeri zajedničko nam je još nešto: ludi smo za knjigama! :)

Knjigom do zdravlja

Za sve moguće nuspojave i indikacije koje se mogu pojaviti kao posljedica čitanja ovog bloga, obratite se svom knjižničaru ili knjižničarki!

The Digital Lightroom

Photography Competition

mihaela desing

desing, porfolio,

#ZETredizajn

Sociologija dizajna - Projekt

Ivanov blog - Ljubav je pjesma

Ljubav je pjesma, je stih.

%d bloggers like this: