O Crnoj svjetlosti

O autoru i blogeru

Ja sam Tomislav. Rođen sam u prelijepom baroknom gradu Varaždinu. Gdje sam završio svoje školovanje, i gdje živim i radim. Pisanje bloga sam počeo još prije mnogo godina na jednom starom blogu kojeg sam prekinuo pisanje iz nekih privatnih i poslovnih obaveza. A prije jedno dvije godine sam počeo ponovo sa pisanjem novog bloga pod imenom „Crna svjetlost” na jednom drugom servisu i kojeg još uvijek pišem. A paralelno sa njim počeo sam pisati i ovaj blog pod istim imenom, ujedno pokušavajući i dizajnirati ove web stranice. A počeo sam pisati ponovo blog iz ljubavi prema pisanoj riječi i književnosti. A u međuvremenu mi se je javila želja da podijelim sa svima vama koji čitate ove blogove svoja iskustva u nekim hobijima i aktivnostima sa kojima se bavim u slobodno vrijeme.

Otkrivanje književnosti

U mladosti, od dječje dobi pa na dalje, nisam bio neki zaljubljenik u pisanu riječ. Nisam bio ljubitelj čitanja knjiga u školi za lektiru, a ni čitanja knjiga općenito. I lektiru sam pisao pod nekom prisilom. Snalazeći se valjda svakako, samo da nekako napišem lektiru. Više se i ne sjećam kako sam sve to uradio.

Tek u nekoj srednjoj dobi sam otkrio čari čitanja knjiga, taj čarobni svijet knjiga i pisane riječi. Sve je počelo prije nekoliko godina kada sam iz neke čiste dosade, valjda, posudio u knjižnici i počeo da čitam knjige. Ponajviše romane raznih tematika. Sjećam se da su prvi romani bili povijesni, kojima se je opisivalo o povijesti Engleske. U doba „Rata ruža”. I što sam sve više čitao te knjige, počeo sam shvaćati koliko sam propustio u mladosti čitati knjige. I koliko je predivan ovaj svijet književnosti. Te koliko je to predivna umjetnost.

Te sam polako kroz čitanje knjiga postao strastveni zaljubljenik čitanja. I u pisanu riječ, koja nas može odvesti u jedan predivan svijet ispunjen ljubavi, prijateljstvom, učenjem i nečim što se samo u tom predivnom svijetu knjiga naći. Koji nas može podučiti nečem što teško i rijetkom što možemo naučiti u stvarnom životu. Vratiti nam znanje koje smo nekad davno izgubili u dalekoj prošlosti. Pružiti nam ono što nam samo književnost može pružiti.

Zašto ime „Crna svjetlost”?

Kako sam ljubitelj čitanja knjiga, posebice romana, jednom prilikom mi je došla u ruke jedna knjiga u kojoj se priča vrti oko nekih boraca protiv vampira. Naravno, knjiga je znanstvena fantastika, jer vampiri ne postoje. I čitajući tu knjigu, naišao sam na jedno ime te organizacije ili što li je već bila. Ime je bilo „Crna svjetlost”. I cijelo vrijeme mi se je motalo to ime u mojoj glavi. I kako sam u to vrijeme, prije skoro tri godine, razmišljao da pokrenem neki blog ili web stranicu, sjetio sam se tog imena. I odvažio sam se da iskoristim ovo ime za svoj novi blog i web stranicu. Naravno, vampiri ne postoje i kako možete vidjeti iz postova koje sam pisao ne pišem ništa o vampirima i nadnaravnom. Jer ta područja me ne interesiraju.

Oglasi

Crna svjetlost nas okružuje

UMJETNOST KOMUNIKACIJE

GOVORNIČKA AKADEMIJA DEMOSTEN

TIMSKI DUH

Dobrodošli na "Timski duh" gde ćemo obrađivati teme iz oblasti poslovne filozofije i radne etike. Nebitno da li ste na početku karijere ili ste već godinama u poslu, ovaj sajt vam može pomoći da unapredite svoj rad, poslovni put i dođete do željenog uspeha.

The Book Rumors

Read all about it!

Media Blog 5+

Mišljenja, stavovi i činjenice o raznim temama

krvavi leptir

Priče i glasne misli...

Amricijus

Stars can't shine without darkness

Freelance Zarada

upwork za pocetnike, upwork poslovi, payoneer placanje, skrill kartica, rad od kuce

al-Iksir

... rising up to the place, where body, mind and soul are in harmony

Samra Muminović

LIFE COACHING | MINDFULNESS | MOTIVATION | SUCCESS

Stare slike

ali kako se svet spreminja

Studio Martina & Natura

Centar fitoaromaterapije | Zdravlje uz pomoć prirode

Planet Chimp

Do kad majmun?

Naranča blog

Informacija & transformacija

Maštarium

Za život pun mašte i kreativnosti

%d bloggers like this: